McKenzie terapeuta

Mivel a McKenzie módszert sokszor ajánlják és a gyakorlatok viszonylag egyszerűek. (Lásd a gyakorlatokat bemutató mini tanfolyamainkat). Néhány vendégem elmondása alapján olyanoktól kaptak McKenzie kezelést, tanácsot, akik hivatalosan nem vagy csak részben sajátítottak el ezt a módszert.

Ezért szükségesnek láttam, hogy írjak erről egy cikket. Ez meg is jelent a webbeteg.hu oldalán.

Itt csak röviden utalok az ott leírtakra illetve megadom a szakemberek listájának elérhetőségét. Azóta többek is sikeres minősítő vizsgát tettek a McKenzie módszerből itt Magyarországon.

Valóban McKenzie terapeutától kaptam ellátást?

A McKenzie torna hivatalos neve „Mechanikai Diagnózis és Terápia” (MDT). Ezt az alapos betegvizsgálatra épülő módszert tanfolyamokon lehet elsajátítani. A tanfolyamok olyan komoly egészségügyi ismeretekre épülnek (anatómiai, neurológiai, ortopédiai stb.), hogy csak diplomás egészségügyi szakemberek (gyógytornászok és mozgásszervi betegségekben jártas orvosok) számára elérhető.

Így az, aki nem rendelkezik felsőfokú egészségügyi végzettséggel (gyógytestnevelő, edző, masszőr, csontkovács stb.) nem is vehet részt minősített McKenzie tanfolyamokon. Előfordulhat, hogy valaki valamilyen képzés során hallott ismertetőt a McKenzie módszerről, de ettől nem válik McKenzie terapeutává.

A minősített McKenzie terapeuta listája megtalálható a THE McKENZIE INSTITUTE INTERNATIONAL® honlapján.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szívesen olvasnám a gondolataidat, kérlek, írd meg.x