Egészségpénztárak

A gyógytorna szolgáltatásaimat (McKenzie gyógytorna vizsgálat, McKenzie-féle gyógytorna kezelés, rehabilitációs gyógytorna program, online gyógytorna konzultáció) az egészségpénztárak finanszírozzák.

Viszont ehhez az adott egészségpénztár kérésének megfelelően kell kitölteni a számlát, és a számlát be kell küldeni a pénztárhoz.

Figyeljen erre a számla beküldésénél:

A számláimat a Billingó nevű számlázó programmal írom, és azt pdf formátumban küldi ki a program a megadott email címre. Viszont ez a pdf nem elektronikus számla, így több egészségpénztár csak kinyomtatva fogadja el, tehát nem elég ha csak e-mailben átküldi a számlát.

Erre kell figyelni a számla kitöltésénél:

A számla vevő rovatába emellett változatlanul a tagi adatokat kell rögzíteni, vagyis a pénztártag nevét és tagi azonosítószámát, ha pedig kedvezményezett veszi igénybe a szolgáltatást, akkor a kedvezményezett nevét is szükséges szerepeltetni. A szolgáltatásnál szerepelnie kell a TEÁOR számnak is.

Amennyiben egészségpénztári szolgáltatást készpénzzel, bankkártyával vásárol meg vagy fizet ki, akkor az eredeti számlát az egészségpénztárnak el kell küldenie. A számla összegét a beérkezést követően előreláthatólag 5 (de legfeljebb 15, önsegélyező szolgáltatás esetében 25) munkanapon belül fizetik ki az Ön megadott bankszámlájára/lakcímére (amennyiben rendelkezésre áll a fedezet egyéni számláján).

MKB-Pannónia Egészségpénztár 
1056 Budapest, Váci u. 38.
18232761-1-41

OTP Egészségpénztár
1133 Budapest, Váci út 76., 
18105564-1-41

Patika Egészségpénztár
1022 Budapest, Bimbó út 18.
18238949-1-41

Prémium Egészségpénztár
1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.
18177734-2-41

Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár
1144 Budapest, Kőszeg u.26.
18157169-1-42

Vitamin Egészségpénztár 
1023 Budapest, Bécsi út 4.
18085246-1-41


Sajnos néha nehezen megtalálható az egészségpénztárak oldalán, hogyan kell kitölteni a számlát és a beküldésben is vannak különbségek, ezért az ezzel kapcsolatos linkeket idegyüjtöm:

További hasznos linkek
OTP Egészségpénztár minta számlahttps://www.otpegeszsegpenztar.hu/static/otpegeszseg/sw/pic/szamlaminta_2020.jpg
https://www.otpegeszsegpenztar.hu/hu/penztartagok/szamlakiallitas
MKB Egészségpénztár számlaíráshttps://www.mkbep.hu/tagoknak_szamlakeresrol.html
Patika Egészségpénztárhttps://www.patikapenztar.hu/alap.php?sub_menu=kapcs
Prémium Egészségpénztár számlakéréshttps://premiumegeszsegpenztar.hu/szamlakeres
Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár számla kiálítás és eljáráshttps://www.epenztar.hu/egeszsegpenztari-szolgaltatasok-igenybevetele-szamlak-kiallitasa/
Vitamin Egészségpénztár elszámolási rendhttps://www.vitaminep.hu/main/public/elszamolasi_rend

Ha kérdése van írja meg!

Lehet ezek is érdekelik:

Teendők akut derékfájáskor

Ebben a kisfilmben összefoglalom, milyen gyakorlatokat érdemes kipróbálni akut derékfájdalom esetén. Az, hogy kinek melyik gyakorlat jó derékfájáskor függ attól, hogy milyen típusú az éppen

Read More »

Porckorong műtét utáni rehabilitáció

Források és hasznos anyagok: Országos Gerincgyógyászati Központ Műtéti Tájékoztatója (Porckorongsérv-eltávolítás az ágyéki gerincszakaszon) Porckorong műtét (disectomia) előadás (dr. Bors) Deréktáji gerincbetegséggel és – gerincműtétet követő

Read More »
Nincs több megjeleníthető bejegyzés